מה באמת קורה כשאתם מנסים להשיג את משרד הפנים בנתב”ג בטלפון?
זה נשמע פשוט… אבל עכשיו זה מסתבך
אתם בנמל התעופה, השעון מתקתק, הטיסה עוד שנייה ממריאה – ופתאום אתם מבינים שחסרה לכם חתיכת נייר קריטית. אולי פספסתם חידוש דרכון, אולי משהו במסמכי היציאה של אחד הילדים או חלילה – צו עיכוב רגע לפני שער היציאה. הפתרון? ברור – להתקשר למשרד הפנים בנתב”ג. רק שלפעמים, זה מרגיש יותר כמו לנסות להשיג את אלוהים בזמן ישיבת הנהלה.
אז מה הסיפור עם טלפון של משרד הפנים בנתב”ג? קודם כל – אין מספר אחד פשוט שמתאים לכולם. תלוי מתי אתם מתקשרים, למה, ואיזה מהשירותים אתם באמת צריכים. וזה לפני שדיברנו על שעות פעילות, בּיורוקרטיה ישראלית קלאסית, ועובדים שבדיוק יצאו להפסקת קפה.
3 דברים שצריך לדעת לפני שמרימים את הטלפון
- שעות פעילות: משרד הפנים בנתב”ג לא עובד כל היום. היחידה שמטפלת בנסיעות חירום פועלת במשמרות – אבל לא 24/7. כן, גם אם אתם על מדרגות המטוס בחמש לפנות בוקר.
- המענה הטלפוני – מינוס המענה: אם אתם מחכים לשמוע “שלום, הגעתם למשרד הפנים בנתב”ג” – תחזיקו חזק. ברוב המקרים תמצאו את עצמכם מנווטים בין תפריטים מוקלטים באורך של המגילה.
- לא כל מה שנראה כחירום, באמת מתקבל שם כחירום: אז כן, מבחינתכם בעיה בדרכון שעתיים לפני הטיסה זה שווה לסרט של נטפליקס עם סיום טרגי. אבל משרד הפנים עלול לראות את זה אחרת.
המספרים שמנסים להתחמק מכם – ואיך כן להשיג אותם?
אחת השאלות הכי נפוצות היא פשוטה: מה המספר של משרד הפנים בנתב”ג? והתשובה? ובכן, היא לא כל כך פשוטה. מדוע? כי שירותי משרד הפנים הפועלים בנתב”ג הם למעשה שלוחה ייחודית של רשות האוכלוסין וההגירה – והם פועלים בצורה שונה ממשרדים אזוריים. אז הנה כמה פרטים חשובים:
- יחידת חירום נתב”ג – השירות נועד רק למקרים חריגים, בדרך כלל לקראת נסיעה לחו”ל שלא יכולה להידחות כלל. השירות אינו מספק מענה טלפוני לציבור הרחב, אלא פועל מול אזרחים שמפנים אותם אליו מהמשרד הראשי.
- במקרה של חידוש דרכון בנתב”ג – צריך לתאם מראש מול משרד הפנים העירוני ולפעמים לפנות למוקד הארצי – ולא למספר ייעודי בנתב”ג.
- מוקד ארצי של רשות האוכלוסין: 3450* מכל טלפון. שם תוכלו לברר אם בכלל יש צורך להגיע לנתב”ג או שאפשר לפתור את הבעיה באזור מגוריכם.
שואלים כל הזמן – אז הנה כמה תשובות
שאלה: איפה פיזית נמצא משרד הפנים בנתב”ג?
תשובה: בתוך הטרמינל הראשי, סמוך לאזור הבידוק הביטחוני. אבל שוב – אל תנסו להגיע לשם בלי שתואם מול נציג מראש. יתכן שלא תורשו אפילו להיכנס.
שאלה: אני צריך חידוש דרכון לטיסה מחר. האם יספיק להגיע לנתב”ג בלי תיאום?
תשובה: לא. אל תנסו להיות גיבורים. הסיכוי שלא יכניסו אתכם בכלל למתחם – גבוה.
שאלה: האם אפשר להתקשר בבוקר מוקדם לשאול שאלה?
תשובה: ברוב המקרים – לא. אין מוקד טלפוני ישיר שפועל בשעות מוקדמות. השתמשו בשירותים המקוונים של משרד הפנים.
שאלה: כבר בניתי תוכנית חירום – אבל אין לי מושג למי לפנות. מה לעשות?
תשובה: צלצלו קודם כל ל-3450* ותסבירו את המצב. אם יש צורך בהפניה לשירות החירום בנתב”ג – שם ינחו אתכם.
שאלה: שמעתי שאפשר להגיע בלי תור – זה נכון?
תשובה: לא נכון. לפחות לא באופן רשמי. אולי בשנות ה-90. היום – רק במקרים של ממש מצב רפואי/משפחתי חריג. וגם אז, צריך תיאום.
אז איך כן שורדים את זה בלי להתחרפן?
מעבר להומור, יש דרך לעבור את זה בשלום. הנה מה שאנחנו ממליצים לכל מי שנמצא בסיטואציה דחופה:
- קודם כל, אל תבזבזו זמן על נסיונות נואשים להתקשר לנתב”ג לפני שדיברתם עם מוקד 3450*
- בדקו אם אפשר לחדש דרכון אקספרס דרך משרדי פנים אחרים (חלקם מציעים זמינות של 24 שעות בחלק מהימים!)
- וודאו שאכן מדובר במקרה חירום – תתפלאו כמה פעמים הדברים ניתנים לפתרון פשוט מהלפטופ
- בדקו באתר הרשמי של רשות האוכלוסין – יש להם עמוד ייעודי לעדכונים בנתב”ג לפי ימים ושעות
עוד טריק קטן (שלא כולם מכירים)
יש ימים ושעות בשבוע שבהם העומס על מוקדי שירות יורד משמעותית – במיוחד ביום רביעי בערב או חמישי מוקדם בבוקר. אז אם אתם חייבים תשובה, נסו לתפוס אותם דווקא בשעות הפחות פופולריות.
הסוף? תלוי מתי הטיסה שלכם
העובדה שלא פשוט למצוא מספר טלפון ישיר או מענה מיידי ממשרד הפנים בנתב”ג מעצבנת, אבל גם הגיונית – מדובר ביחידה הפועלת בתנאים חריגים, לא משרד רגיל. העצה הכי גדולה? אל תחכו לרגע האחרון. אם אתם יודעים שהדרכון שלכם נגמר בקרוב – פעלו מראש. אם חסר מסמך לילד – שימו לב לזה רגע לפני שאתם אורזים. וחס וחלילה, אם אתם באמצע שדה התעופה ואין כניסה – ייתכן שמה שתצטרכו זה לא טלפון, אלא עורך דין.
לא כל בעיה שנראית לכם בירוקרטית היא פשוטה. לפעמים, מול רשות ההגירה – אתם צריכים מישהו שמבין את המערכת מבפנים. ובינינו, אם אתם קוראים את זה מול השער ביציאה B23 – הגיע הזמן למצוא עורך דין טוב. לכל מקרה.